Halloween spooktocht

Geloof jij ondertussen wél in sprookjes?

Zaterdag 21 oktober hebben we samen met zo’n kleine 500 deelnemers een spannende reis langs 10 sprookjes gemaakt…

Als eerste was daar De Draak, helaas was Joris in geen velden of wegen te bekennen.

Daarna twee Extinction Rebellions die ons wilden weerhouden te tocht te lopen in verband met de gevolgen hiervan op de Reusel bossen.

Vervolgens verleidden twee van de 40 Rovers ons om toch in de grot van Ali Baba te gaan. Er bleken een aantal corrupte rovers bij te zitten want ze verstopten goud in onze kleding zodat zij ons eenmaal buiten de grot te grazen konden nemen. De pratende pop op de poort had ons nog zo goed gewaarschuwd!

Met stukken was het zo donker in het bos dat we bijna struikelden over twee dronken gasten die ons lieten schrikken met brandblussers. Hoorde dit erbij?

Daarna kwamen we bij het kasteel, waar Rapunzel in de toren zat opgesloten. Aan haar gouden haar bungelde een echt mensenhoofd. Eenmaal uit het kasteel liepen we de toverkol tegen het lijf welke ook ónze gouden lokken wilde afsnijden.

Weer enig moment later waanden we ons in een heus Sprookjesbos met een echte sprookjesboom als toegang. Je kon je niet bedenken wie ons niet de stuipen op het lijf jaagden, een naakte Assepoester, de boze wolf, geitjes, heksen, de goede fee, biggetjes, dwergen en zelfs Roodkapje én echte muizen! In de oven werd het letterlijk heet onder onze de voeten. Buiten konden we gelukkig weer even afkoelen.

Vervolgens troffen we Van Helsing, die ons óok probeerde te laten omkeren maar ditmaal om ons te beschermen tegen Dracula. Niets liet ons echter stoppen!

Niet veel later midden in het bos, de put van Vrouw Holle. De bomen fluisterden het verhaal, we wisten dat we eigenlijk niet moesten kijken en toch… Een nat pak en een verhoogde hartslag was het resultaat.

Even de spanning eruit lopen om vervolgens een alleraardig Grietje tegen te komen op een brede bospad. Ze was haar broer Hans kwijt en vroeg ons hem te gaan zoeken in de ondergrondse kelder. We troffen een levenloze Hans aan en het leek wel of ze hem wilden gaan braden! Snel maar weer naar buiten waar we een stel nachtwandelaars met nachtkijkers tegen kwamen. Ze waren daar gewoon aan het wandelen, ja ja…

Iets verder in het hart van de Grote Cirkel stond een relaxfauteuil, even relaxen dus. Maar dat werd wild verstoord door een stelletje clowns met motorzagen. Verder lopen maar weer.

De Gekke Hoedenmaker wachtte ons even verderop op en spoorde ons aan het konijnenhol in te gaan. Eenmaal door dit hol troffen we verschillende deuren met daarachter een wonderland. Het Witte Konijn, de Kolderkat en de Hartenkoningin en zelfs Alice probeerde ons de stuipen op het lijf te jagen. Eigenwijs als ze was bleef Alice in Wonderland en lieten wij haar daar dus maar achter.

Weer verderop kwamen we in het plaatsje Hamelen en werden we gelokt door een alleraardigst figuur welke op een fluit aan het spelen was. Als vanzelf volgden we deze figuur waarna reusachtige Ratten uit een huis tevoorschijn kwamen en ons lieten huiveren van de schrik.

Op een smal bospaadje troffen we weer clowns aan en ook deze waren niet veel goeds van zin. Ze probeerden ons zelfs bij de enkels te pakken.

Het einde van de tocht naderde en daar troffen we nog De Drie (dode) Biggetjes aan. De wolf werd vervolgens afgeschoten door een clown met een shotgun, welke vervolgens ons nog eens achterna kwam met een kettingzaag! Op naar het Outdoorpark dan maar.

Als laatste nog een leukerd die ons probeerde te laten schrikken door een ketting op een olieton te laten kletteren. Dat was dus wel gelukt!

Eenmaal terug in Outdoorpark Reusel hebben we de spanning er nog even uitgetokkeld en daarna hebben we nog een warm drankje genuttigd bij de Taverne D’n Brandtoren.

Via deze weg willen we iedereen geweldig bedanken die op een of andere manier een bijdrage heeft gehad aan deze prachtige tocht en met name de ruim 100 acteurs die zich 7 uur lang in de bossen verschanst hebben.

Ook dank aan alle deelnemers, we hopen dat jullie je net zo vermaakt hebben als wij! Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!